Dny španělské gastronomie
28.7. - 31.7. 2016
Dny španělské gastronomie
Hotel NH Collection Olomouc Congress
Legionářská 21, Olomouc
Speciality španělské kuchyně připravované podle originálních receptů a surovin. Ochutnejte speciality španělské kuchyně v originálním podání šéfkuchaře hotelu NH Olomouc Congress, který patří do španělského hotelového řetězce NH hoteles.
Nutná rezervace na tel.: 585 575 861, fb.nholomouccongress@nh-hotels.com, www.nh-olomouc.cz
Colores Flamencos festival menu, Restaurace Sal de Mar
Předkrmy / Starters
Krém z dýně s grilovaným fuetem a fíky na medu 70,-
Pumpkin cream with grilled fuet salami and honey figs
Salát s grilovanými krevetami a Serrano šunkou 80,-
Salad of grilled jumbo prawns and serrano ham
Tabla de la casa - selekce španělských salámů a sýrů 80,-
Meat and cheese tapas
Hlavní chody / Main courses
Sous vide kachní prso na pomerančích
s houbovo - olivovým fricassé a grilovanou polentou 240,-
Sous vide duck breast on oranges with fricassé of forest
mushrooms and black olives, grilled polenta
Telecí líčka ve vlastní šťávě s pinto fazolemi a chorizem 260,-
Veal braised cheeks with pinto beans and chorizo salami
Marinovaný steak z hovězího roštěnce
s artyčoky na másle a bramborovým pyré s česnekem 320,-
Marinated rumpsteak with buttered artichokes
and garlic potato purée
Ragů z chobotnice se sušenými rajčaty podávané v chlebu 260,-
Octopus ragout with sundried tomatoes served in bread
Dezerty / Desserts
Katalánský krém 100,-
Crema Catalana
Cheesecake z bílé čokolády s růžovým pepřem a
pomerančovým přelivem s kousky chilli 100,-
White chocolate and pink peppercorn cheesecake
with chili orange sauce
Jahodový tatarák s jogurtovým nočkem,
žloutkovou omáčkou, jahodovým želé a mléčnou čokoládou 100,-
Strawberies tartare, yoghurt gnocchi with egg yolk sabayone,
strawberry jelly and milk chocolate
Selekce domácích zmrzlin a sorbetů 100,-
Selection of homemade ice-cream