Dny španělské gastronomie
30.7. - 2.8. 2015 / DNY ŠPANĚLSKÉ GASTRONOMIE
Hotel NH COLLECTION OLOMOUC CONGRESS, Legionářská 21, Olomouc
Speciality španělské kuchyně připravované podle originálních receptů a surovin.
Ochutnejte speciality španělské kuchyně v originálním podání šéfkuchaře hotelu NH Olomouc Congress, který patří do španělského hotelového řetězce NH hoteles.
Nutná rezervace na tel.: 585 575 861, fb.nholomouccongress@nh-hotels.com, www.nh-olomouc.cz
Předkrmy / Starters
Krém z pečených paprik s bazalkovým olejem 70,-
Roast pepper cream with basil oil
Salát s grilovanými krevetami a Serano šunkou 80,-
Salad of grilled jumbo prawns and serano ham
Tabla de la casa - selekce španělských salámů a sýrů 80,-
Meat and cheese tapas
Hlavní chody/Main courses
Konfitované prso z perličky na pomerančích,
houbovo - olivové fricassé a grilovaná polenta 240,-
Confit guinea fowl breast served with forest
mushrooms and black olives fricassé, grilled polenta
Telecí oháňky ve vlastní šťávě s pinto fazolemi a chorizem 260,-
Veal braised oxtails with pinto beans and chorizo salami
Marinovaný steak z hovězího roštence, artyčoky na másle
a bramborové pyré s česnekem 320,-
Marinated rumpsteak with buttered artichokes and
garlic potato purée
Ragů z chobotnice se sušenými rajčaty podávané v chlebě 260,-
Octopus ragau with sundried tomatoe served in bread
Dezerty / Desserts
Crema Catalana 100,-
Crema Catalana
Cheesecake z bílé čokolády a růžového pepře,
pomerančový přeliv s kousky chilli 100,-
White chocholate and pink peppercorn cheesecake
with chili orange sauce
Selekce domácích zmrlin a sorbetů 100,-
Selection of homemade ice-creams
Trio hrušky - pošírovaná hruška ve víně, sorbet a mousse 100,-
Trio of pears - poached pear in wine, sorbet a mousse